JONI JAJČKI - SKRITI NAKIT

JONI JAJČKI - SKRITI NAKIT

SKRITI NAKIT ZA PREBUDITEV ŽENSKE ENERGIJE

Kategorija: BITI ŽENSKA

Žadasti ali joni jajčki so poldragi neporozni kamni, oblikovani in zaobljeni v obliko jajčka. Ženske jih nosjjo v nožnici in z njimi delajo vaje. Pripomoček je star 5000 let, saj so ga uporabljale kitajske cesarice in dvorne konkubine, da so negovale svojo lepoto, zdravje, seksualnost in senzualnost. Jajček ni namenjen le dvigu libida, ustvarjanju močnejših in daljših orgazmov ter utrjevanju mišic medeničnega dna, ampak je tudi skrivnostni pripomoček za duhovno transformacijo, regeneracijo življenjske energije in prebuditev energije jin; ženstvene, vlažne, čutne energije. Joni namreč ni le ime za ženske spolne organe, ampak je simbol za sveti prostor, ki poraja življenje, ustvarjalnost in ljubezen.


TEŽAVA MODERNIH ŽENSK
Veliko žensk je zaradi načina življenja, kot so sedenje v pisarni in mentalno delo, pozabilo na predel pod pasom. Prav tako tudi moderni načini aktivne vadbe za ženske, kot so tek, boks in podobno, pozabljajo na mišice medeničnega dna, povečujejo stres, izčrpavajo življenjsko energijo zaradi prevelike aktivnosti in sušijo ženske spolne organe. Ženske zato postajajo manj občutljive, senzualne, vlažne, imajo težave z genitalnim predelom, so otopele in nevitalne.
V mišicah nožnice se shranjujejo vse travmatične izkušnje, od večjih travm, kot je zloraba, do manjših vsakodnevnih stresnih situacij, zamer, bolečin… Vagina ima svoje refleksne cone, ki odsevajo stanje naših notranjih organov kot tudi stanje naših čustev in misli. Ko masiramo nožnico ob pomoči jajčka ali med spolnim odnosom, lahko transformiramo te blokade in regeneriramo našo vitalno energijo. Postanemo lahko spet sočne, voljne, mehke in ženstvene.

Z JAJČKI JONI DO VISOKIH ENERGIJSKIH RAVNI
Mišice medeničnega dna podpirajo vse notranje organe in onemogočajo odtekanje življenjske energije kot je prana ali či. Izčrpavanje telesa se zgodi, če so te mišice šibke in zato pri vzhodnjaških praksah, kot so orientalski ples, taj či in joga posvečajo veliko pozornosti vajam mišic medeničnega dna, ki so bistvene za vzdrževanje visokih energijskih ravni življenjske energije.
Jajčke joni lahko le nosimo ali z njimi delamo pompour, keglove vaje ali joni vaje. Joni vaj se lahko naučite na delavnicah. Zelo pomemben je osebni prenos znanja, ki vsebuje tudi izkušnjo. Pomembno je, da se vaje naučimo delati v miru, s poglobljeno pozornostjo in v skladu z dihanjem.

NADGRADNJA KEGLOVIH VAJ
Vaje so najučinkovitejše, če jih izvajamo subtilno in počasi. Na ta način aktiviramo ženski princip, ki nas oddalji od vsakodnevne zunanje aktivne učinkovitosti in nas poveže z notranjimi občutki. Vaje za nožnico niso le nova oblika fitnesa. Vaje za ljubezenske jajčke, kot jih tudi imenujejo, so v omenjenem smislu nadgradnja keglovih vaj (proti inkontinenci in spustu maternice) in vaj pompour (za vagino in stimulacijo penisa). Če joni vaj ne poznate, priporočam nošenje joni jajčka ob blagodejni vadbi jogijskih asan, taj čija, pri orientalskem plesu ali pomivanju posode. Skratka v času, ko si lahko pozorna na svoje telo in občutke. Joni jajčki se dopolnjujejo z učinki masaže prsi.

KATERI KAMEN IN VELIKOST JAJČKA NAJ IZBEREM?
Joni jajčki so narejeni iz mineralov, kot so temni in svetli žad, črni žad nefrit, roževec, kamena strela, rdeči jaspis, tigrovo oko… Vsak od teh mineralov ima svojevrstno zdravilno frekvenco in tako že sam po sebi močno deluje na spolne organe in telo na energijski ravni. Kupite le jajčke, ki se prodajajo kot joni jajčki. Biti morajo iz poldragega kamna in predvsem le mehansko obdelani. Ne zapravljajte denarja za cenene kemično obdelane ponaredke. Obstajajo tri velikosti jajčkov. Velikega (3,5–5 cm) lahko uporabljajo ženske po porodu in v zrelih letih. Lahko ga začnete uporabljati ponoči, tako da preprečite njegov zdrs iz vagine, obenem pa že krepite mišice nožnice. Ko so te močnejše in lahko jajček obdržite v nožnici, lahko preidete na srednjo velikost (3–4 cm), ki se priporoča tudi mlajšim damam. S tem jajčkom lahko delate vaje, če ste izkušene, pa lahko z njim plešete ali delate jogo in s tem trenirate čutenje vseh vdolbin v vaši nožnici. Za kateri poldragi kamen se boste odločile, prisluhnite svoji intuiciji. Najmanjši jajček (cca 2 – 3 cm) je za izkušene dame, ki bodo z njim povečevale svojo občutljivost, senzibilnost in nežnost.

JONI JAJČEK PO UPORABI VEDNO OČISTITE
Pred uporabo ga razkužimo tako, da ga prekuhamo (2 minuti) v vreli vodi in pustimo, da se ohladi in posuši. Po vsaki uporabi ga umijete z vodo in naravnim milom. Lahko uporabite tudi naravno dezinfekcijo. Če jajček redno uporabljate, ga enkrat mesečno lahko ponovno prekuhate in pustite, da se energijsko napolni ob luninem siju v času polne lune. Redno menjajte tudi nitko na njem. Najboljša je zobna nitka brez okusa.
Strah, da bo jajček ostal v vagini, je medtem odveč, saj ima luknjico, kamor napeljete dolgo vrvico. Včasih so ženske vadile z jajčki brez luknjic in vrvic. Enostavno lahko počepnete, počakate in jajček bo zdrsel iz nožnice.

JAJČEK BI UPORABLJALA, VENDAR IMAM INTIMNE ZADRŽKE!
Na delavnici se naučite ravnati z jajčkom in pravilno izvajati vaje z žadastimi vrati, kot so v kitajski tradiciji poimenovali mišice vagine. Vstavljanje jajčka je enostavno in ne zahteva izpostavljanja vaših intimnih predelov. Zaupanje v učiteljico in še posebno pa prenos njenih izkušenj, vam bo omogočilo hitrejši uvid in napredovanje. Druženje v ženskem krogu hitro preobrazi vaše dvome in idejo, da ste osamljene s svojimi težavami. Podpora žensk vam omogoča tudi hitrejšo regeneracijo in transformacijo preprek, ki lahko ta proces spremljajo.
REDNA UPORABA JONI JAJČKA
 • Povečuje sočenje in vlaženje nožnice.
 • Omogoča večje izločanje sline v ustni votlini.
 • Povečuje prekrvavljenost in obarvanost ustnic.
 • Okrepi mišice medeničnega dna.
 • Povečuje libido in spolni užitek kot tudi intimo pri ženski in moškem.
 • Izurjene mišice omogočajo lažje doživljanje orgazma.
 • Prebuja žensko seksualno energijo in ženstvenost.
 • Omogoča čvrsto vagino tudi v pozni starosti.
 • Pripravlja ženske na porod.
 • Regenerira spolno in življenjsko energijo.
 • Uravnava hormonski sistem, ker se zaradi večje prekrvavitve med vajami stimulirajo jajčniki.
 • Dviguje obrazne mišice in dojke.
 • Preprečuje inkontinenco ter spust maternice.
 • Preprečuje vnetja nožnice in sečnice.
 • Zmanjšuje PMS in menstrualne težave.
 • Omogoča razstrupljanje rodil in preprečuje nastanek cist in tumorjev.
 • Spodbuja čutenje vagine kot celostnega organa in ne kot črne luknje ali boleče votline.
 • Omogoča refleksno masažo vseh notranjih vitalnih organov, povezanih z mišicami vagine.
 • Prebuja nežnost, mehkobo in po drugi strani jasnost in odločnost

članek Karma +, maj/ junij 2018
Mirjam M. Korez, univ. dipl. biologinja
Živa Center, projekt »Biti Ženska«