Delavnice in predavanja        
 


DELAVNICA BARVANJA LAS S 100% RASTLINSKIMI BARVAMI
z Mirjam Mihelčič Korez

KJE: Živa Center, Make up studio, Tomačevo 27, Ljubljana
KDAJ: glej sklop Aktualno

KOLIKO: 80 €

Kako razlikovati naravno od sintetične barve za lase? Kako lahko z naravno nego in naravnimi postopki pozdravimo lasišče, okrepimo lase, povečamo sijaj in povrnemo ali na novo ustvarimo volumen las?

Lasna industrija nas je prepričala, da imamo Slovenke dolgočasne sivo rjave lase in da moramo imeti lase pobarvane v barvnih odtenkih avtomobilske karozerije. O tem, da so po kemični obdelavi lasje mrtvi in da je konvencionalna barva za lase pravzaprav strup ne govori nihče več. Še posebej po uspešni akciji frizerske obrtne zbornice, ki je frizerje dokončno prepričala, da je kana lasem škodljiva.
Pred nedavnim mi je stranka celo razložila, da je njena barva za lase videti "dolgocajtna ko drek". S takšnimi idejami je napolnjena vaša glava, koncept lepote pa je postavljen tako, da ima korist kapital. Tudi sama sem uporabljala konvencionalno nego in si barvala lase kot zmešana. Kar je bilo novega v Londonu, je bilo po hitrem postopku na mojih laseh. Če si Maddona, ki živi tudi na račun svoje podobe in zasluži miljone dolarjev, lahko razumsko sprejmemo računico. Kaj pa imate od uničenih las vi? 

Menjava konvencionalne nege las z naravno nego las je težaven proces! Ker so nam vcepli ideal lepote. Takega, ki služi kapitalu seveda. Zelo hitro lahko vidimo naš ideal iz zdrave distance, če za nekaj časa odpotujemo v arabski svet ali Indijo, kjer je dosti bolj kot kapital vkoreninjena tradicija. Vsi po spisku so pobarvani s kano: moški, ženske, revni, bogati... lasje so naoljeni, dišeči močni in zdravi. Če se vidi kje kak siv las pa nobenega ne boli glava. Ko dojameš ta koncept se počasi ob prvi "poblajhani" turistki zgroziš, saj te njena frizura spominja na mrtvo žival.
Konvencionalno kremo je zlahka nadomestiti z naravno. Uporaba je enaka, postopek je enak, rezultat pa boljši. Konvencionalno nego za lase pa je težko zamenjati z naravno nego las. Uporaba je drugačna, postopek je drugačen, rezultati pa so omejeni. Če si naprimer rjavolaska, te naravna barva ne more spremeniti v blondinko. Zakaj? Ker naravna barva ne vsebuje peroksida, ki lase pobeli (strokovno), ubije (po domače). Potem lahko izbereš le temnejši odtenek, ki pa dosti bolj pristaja tvoji polti, barvi očem, lasje so bolj gosti, sijoči, prožni in se ščasoma nehajo cepiti. Prhljaj izgine, izločanje maščob pa se uravnovesi.
To pomeni, da se moramo za dobre učinke naučiti pripravljati naravno barvo, mešati več različnih odtenkov in naučiti nekaj trikov v postopku. Še posebej pri barvanju sivih las. Pripravljati se moramo naučiti tudi maske, ki poskrbijo za hitrejšo rast las, skratka popolnoma spremeniti naše dosedanje navade in poglede na nego in lepoto. To pa so sposobne naredeiti le hrabre, inteligentne in samozavestne ženske. Ženske, ki resnično ljubijo nego in lepoto.

Moram vas seznaniti z eno pomembno novico. Lepo bi bilo, če bi to vedeli tudi frizerji. Edina obstojna naravna barva za lase na svetu je kana (tudi indigo). In kana ne poškoduje las, kot so frizerjem razložili na obrtni zbornici, frizerji pa po vsej verjetnosti vam. Celo obratno. Kana hrani lasišče, lase, poleti pa hladi hladi telo. Slišala sem, da pomaga redno barvanje las s kano tudi pri glavobolih in migrenah. Veseli smo, da imajo pri Logoni na voljo 16 različnih barvnih odtenkov,od blond pa do črne. Kani so primešane različne rastline kot so orehove lupine, ratanija, rabarbara, rdeča pesa... Logonina barva za lase je 100% rastlinska barva, brez sintetičnega dodatka.
To pomeni popolnoma nekaj drugega, kot če se pobarvamo s kemičnimi barvami. Kar nanesemo na lasišče gre takoj v krvni obtok. Kaj pa je v barvah za lase: peroksid (če imamo peroksid predolgo na glavi nam odpadejo lasje), formaldehid (metabolni strup), sestavine, ki vsebujejo besedo amin (spreminjajo DNA in povzročajo raka). Torej če vam ponudijo "naravno barvo" brez amonjaka ne pomaga kaj dosti. Ali ste vedele, da je eno od vprašanj na onkološkem inštitutu: koliko časa si že barvate lase s konvencionalno barvo? Barve za lase poleg že naštetega povzročajo tudi kontaktni dermatitis, lomljenje, cepljenje in redčenje las, dražijo lasišče in prehajajo preko lasišča v telo.

Ste že same nanašale 100% rastlisko barvo in vam ni uspelo? Tehnični postopek in princip delovanja kemičnih barv je v primerjavi s 100% rastliskimi barvami popolnoma drugačen. Kako si lahko same negujete lase in jih barvate z 100% naravno rastlinsko barvo in kako uspešno pobarvamo sive lase z naravnimi barvili se je treba pač na novo naučiti.
Delavnica je sestavljena iz teoretičnega dela, kje boste zvedele vse o naravni in konvencionalni negi las. Praktični del pa je namenjen pripravi naravne maske za lasišče in lase, vsaka udeleženka bo to masko tudi sprobala na svojem lasišču in laseh. Pripravile si boste naravno barvo in sicer boste zmešale več odtenkov naravne barve v prahu in dodale še kakšno kremno barvo. Vse za individualni odtenek in boljše prekrivanje sivih las. Naučile se boste katere naravne začimbe in olja so dober dodatek maski ali barvi in kakšen je tehnični postopek, da je barvanje učinkovitejše.
Delavnica je v večini namenjena praktičnemu delu priprave maske in barve. Naučile se bomo osnov mešanja barv med seboj in nanašanja naravne barve na lase. Vse udeleženke na tečaju na sebi sprobate pripravljeno masko in se tudi pobarvate. Materiali za delo (Lavaerde, kaolinska glina, sezamovo olje, kurkuma, klinčki, cimet, naravne barve za lase v prahu in kremi, šamponi, regeneratorji) so vključeni v ceno, kot tudi eko žitne kavice, zeliščni čajčki in veganski prigrizki. 

Informacije in prijave: 041 404 773

 PREDAVANJE O EKOLOŠKI RASTLINSKI NEGI LAS

KJE: Živa Center, Make up studio, Tomačevo 27, Ljubljana
KDAJ: glej sklop Aktualno - uvodna stran
KOLIKO: 5 €


Vseveč je težav z lasiščem, prhljajem, srbečico, mastnimi in uničenimi lasmi kot tudi plešavostjo pri ženskah. Ste vedeli, da je v večini primerov krivec za to konvencionalna lasna industrija s svojimi proizvodi?
Po predavanju bo čas za odgovore na vaša vprašanja.

Vsebinske iztočnice predavanja:
• kakšna je konvencionalna nega las
• kakšni strupi so v konvencionalnih izdelkih za lase in kako vplivajo na telo
• ste vedeli, da kar aplicirate na lasišče in stopala takoj preide v krvni obtok
• da so lasje del živčnega sistema (možgan) in ne le frizura
• da so lasje po konvencionalnih barvah mrtvi
• tudi v "kanah in naravnih barvah" za lase so kemikalije, ki poškodujejo lase
• napis brez amonjaka na barvi je le pesek v oči
• bravni prelivi tudi vsebujejo peroksid, le v manjših koncentracijah
• so vaši lasje res dolgočasne sive mišje barve ali so vam frizerji in kapital le dobro «oprali glavo«
• je barva v odtenkih avtomobilske karoserije res lepa
• zakaj je dobro imeti žive lase
• kako negujemo lase na naraven način - enostavni nasveti za katere še niste slišali
• katere barve za lase so resnično naravne
• kako se pobarvamo s 100 % rastlinskimi barvami za lase
• kako se pobarvamo sive lase s 100 % rastlinskimi barvami za lase
• kako do zdravega lasišča brez prhljaja, luskavice in alergij
• kako vspodbudimo rast las, povečamo njihov volumen, kako preprečimo njihovo izpadanje, tanjšanje in prehitro sivenjePredava Mirjam M. Korez, univ.dipl.biol, strokovnjakinja za naravno nego


 

AVG SEP 2020OKT
PTSČPSN
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4


Naročite se na brezplačne e-novice


 Odjava        
FORUM za plesalke orientalskega plesa Biti ženska
Obiščete nas lahko
tudi na Facebooku
 
 
2020 bitizenska Copyright      developed by (d) 2006 e.orbit

Biti Ženska, ženskost, ličenje, naravna kozmetika, orientalski ples, Hatmara Merkava, energijski tretmaji, partnerski odnosi, seksualnost, Vesna Vuk Godina

izboljšanje kvalitete življenja, ženskost, partnerski odnosi, aktivacija ženske seksualne energije, hatmara merkava

Biti Ženska, ženskost, ličenje, naravna kozmetika, orientalski ples, Hatmara Merkava, energijski tretmaji, partnerski odnosi, seksualnost, Vesna Vuk Godina

izboljšanje kvalitete življenja, ženskost, partnerski odnosi, aktivacija ženske seksualne energije, hatmara merkava