1. eko salon         
 

1. EKO SALON ZA NARAVNO NEGOLAS IN LASIŠČA in 100 % RASTLINSKO BARVANJE LAS

Živa Center, Tomačevo 27, Ljubljana

PRVI 100% EKOLOŠKI LASNI SALON V SLOVENIJI vodi univ. dipl. biologinja Mirjam Mihelčič Korez (naročila v salon: 041 404773)

PRIMERE BARVANJA SI LAHKO OGLEDATE NA Fb ZDRAVI LASJE

PRVI EKO SALON ZA 100 % RASTLINSKO BARVANJE IN NARAVNO NEGO LAS

Regenerirajte svojo energijo in osvojite novi koncept lepote z roko v roki z zdravjem in spoštovanjem ženskosti.

Kako razlikovati naravne od sintetičnih barv za lase? Kako lahko z naravno nego in naravnimi postopki pozdravimo lasišče, okrepimo lase, povečamo sijaj in povrnemo ali na novo ustvarimo volumen las? Ste že same nanašale 100 % rastlinsko barvo in vam ni uspelo? Tehnični postopek in princip delovanja kemičnih barv je v primerjavi s 100 % rastlinskimi barvami popolnoma drugačen. Kako si lahko same negujete lase in jih barvate s 100% naravno rastlinsko barvo in kako uspešno pobarvamo sive lase z naravnimi barvili?

Živa Center je že od leta 2006 vodilni prodajalec ekoloških barv za lase in izobraževalni center za stranke in frizerje. Zdaj na Živi deluje še salon, kjer uporabljamo samo ekološke 100 % rastlinske barve za lase, šampone, regeneratorje, eko izdelke za oblikovanje las, ekološka olja, zeliščne preparate za nego in izboljšanje las ter lasišča. Pri prvem obisku boste deležni osebnega svetovanja o rastlinskem barvanju in o odpravljanju morebitnih težav z lasmi in lasiščem. Celostno se boste seznanili s postopkom barvanja in pravim izborom rastlinskih pigmentov, šamponov, regeneratorjev in olja, ki je najbolj primeren za vaše lasišče in lase. Med samim barvanjem pa boste lahko čas izkoristili tudi za ekološko kozmetično nego, svetovanje za naravno nego in ličenje z ekološko dekorativno kozmetiko ali profesionalno oblikovanje obrvi. Zaposleno imamo odlično frizerko z dolgoletnimi izkušnjami, tako, da bodo striženje, oblikovanje in spenjanje las čisto zadovoljstvo.
Pokličite v Živa Center, kjer se lahko dogovorite za termin z Mirjam M. Korez, univ. dipl. biologinjo (041 404 773).

 

10 RAZLOGOV ZAKAJ SI LAS NE BARVAMO S KEMIČNIMI BARVAMI

 1. Lasje so živi. Rastejo 3-6 let dokler jih ne izčešemo. Na istem mestu začnejo potem rasti novi lasje. A. Vogel, priznani ljudski zdravnik je razmišljal o laseh, kot rastlinah s čebulico. Izpostavil je, da imajo lasje svojo avro in da so odraz našega psihičnega stanja. Da so lasje živi, ve zdaj ve že tudi moderna znanost – trihologija. Vsak las ima življenjsko dobo 3-6 let in ko las izčešemo, prične na njegovem mestu rasti nov.
 2. Lasje rastejo v neposredni bližini možganov. Zdravi lasje so kot antene, ki sprejemajo in oddajajo informacije in so povezani z našo intuicijo.
 3. Zdravi nepoškodovani lasje so struktura, ki zbira življenjsko energijo v naši avri.
 4. S kemičnimi barvami trajno poškodujemo lase. Trajno poškodujemo povrhnjico, kot tudi skorjo las. Skorja, ki predstavlja glavnino mase lasu je sestavljena pretežno iz podolgovatih pigmentnih celic in te se pri oksidacijskem barvanju nepovratno poškodujejo.
 5. Naša koža je naš največji organ in je prepustna. V pičlih 6 minutah se na primer sezamovo olje vpije do kosti. Vse kar damo na lasišče in podplate se vpije takoj v krvni obtok.
 6. Če dajemo na lasišče izdelke brez ekološkega certifikata in se barvamo s kemičnimi barvami, bo prišlo do takojšnje absorpcije zdravju škodljivih kemikalij, lasje pa bodo trajno poškodovani in mrtvi. Zgubili bodo funkcijo anten in energijskih zbiralcev in postali le frizura.
 7. Na oksidacijskih barvah so oznake za strupe. Barve vsebujejo: azo barvila (označena CI 11680 do CI40215) in aromatični amini: fenilendinamin, toluendiamin, DEA, MEA, TEA. Azo barvila in aromatični amini povzročajo škodljive genetske spremembe, so kancerogeni: povzročajo raka na mehurju, Ne-Hodgkinov limfom, multipli mielom, kontaktni dermatitis, alergije in asmatične napade.  Lasje fizično poškodujeta amonjjak in peroksid. Amonijak, močno vzdraži sluznico in na koži deluje pekoče. Oba poškodujeta lasno povrhnjico in razbarvata naravne pigmente, po domače povedano trajno poškodujeta lasne celice. Zdaj amonijak zamenjujejo z dietanolaminom (DEA), monoetanolaminom (MEA) ali trietanolaminom (TEA). Amini so amonijeve soli in so bolj nevarni za zdravje kot sam amonijak. Amonijak in peroksid ne poškodujeta le lasne povrhnjice, ampak z razbarvanjem naravnih pigmentov v lasnih celicah poškodujeta tudi lasno skorjo in zato je las potem lomljiv, suh in trajno poškodovan. Barvam dodajajo tudi formaldehid, ki je domnevno rakotvoren, povzroča težave s plodnostjo in zdravstvene težave pri razvoju ploda. Že v majhnih količinah draži sluznice (oči, nos, grlo) in lahko izzove alergije. Svinčev acetat je sestavina, ki je prisotna predvsem v pepelnatih barvah. Svinec je težka kovina, ki se lahko kopiči v telesu. Svinec povzroča nevrološke težave in lahko pri otrocih povzroči poškodbe možganov. Že pri majhnih količinah lahko povzroči glavobole, utrujenost, anemijo in izgubo telesne teže. Parabeni ovirajo normalno delovanje endokrinih žlez. Uporablja se jih kot konzervanse v šamponih, regeneratorjih, gelih za tuširanje, kremah, losjonih, kremah za sončenje… Povzročajo raka na dojki, kontaktni dermatitis, alergije ali preveliko vzdraženost kože in težave v reproduktivnem sistemu. V laku za lase je kemikalija PVP (polivinilpirolidon), ki je podobna PVC-ju. Ta skupaj s silikoni in smolami, ki se vežejo na lase povzroča efekt polivinil vrečke. Dokler si las ne umijemo z glino, ostajajo te sestavine na površini las. Na hitro bom omenila še naslednje sestavine: natrijev pikramat, resorcin in DMDM hidantoin.
 8. Leta 1938 so prišle na tržišče prve barve za lase. Bile so na udaru glede varnosti in bile so videne kot zdravju nevarne. FDA (zveza za zaščito potrošnikov) v ZDA jih je prepovedala. Preko sodišča so dosegli vrnitev na prodajna mesta s pripisom, da so nevarne in z navodilom za uporabo, ki se je glasilo takole: »Ko nanašaš barvo za lase, imej vedno oblečene zaščitne rokavice, masko in očala. Ko si barvo spiraš, uporabi zaščitne rokavice. Barvo snemi kakor hitro se da. Ne dovoli, da pridejo otroci z njo v kontakt. Zaščiti oči in celo telo. Prostor mora biti dobro prezračevan.«
 9. Od 1. novembra 2011 dalje so oksidacijske barve (permanentne barve in prelivi) z direktivo o Kozmetičnih izdelkih, za mladostnike v EU prepovedane. V barvah vsebovani FENILENDIAMIN lahko povzroči alergijski šok. Pred tem je potrebno mladostnike zaščititi.
 10. Kozmetični izdelek mora biti vedno negovalen in zato mora imeti enega od certifikatov za kontrolirano naravno in ekološko kozmetiko: BDIH, NaTrue, Eco Cert, Soil Association, Eco Control. To pomeni, da izdelek ne vsebuje: konzervansov, sintetičnih barvil ali dišav, peroksida, amonijaka, cikličnih aminov – PPD, DEA, MEA, TEA, azo barvil, kovinskih soli, parabenov ali drugih kemičnih sestavin.

 


7 KORAKOV DO ŽIVIH IN GOSTIH LAS IN URAVNOVEŠENEGA LASIŠČA BREZ PRHLJAJA, SRBEČICE, LUSKAVICE, PREOBČUTLJIVOSTI TER PREKOMERNEGA MAŠČENJA

KAJ POČNEMO V 1. EKOLOŠKEM FRIZERSKEM SALONU ŽIVA CENTRA
 

Ekološke rastlinske barve za lase niso nevarne in jih lahko uporabljate tudi doma. Pri prvem barvanju in pri prehodu iz kemičnih barv na naravno nego las, boste potrebovali osebno svetovanje, pravo kombinacijo rastlinskih barvil za željen barvni učinek in regeneracijo poškodovanih las in lasišča. Naučili se boste tudi kakšen je za vas najbolj učinkovit postopek barvanja.
 

1.  Nemudoma zamenjamo vse konvencionalne izdelke za nego in oblikovanje las in uporabimo ekološke certificirane naravne izdelke. Paziti morate, da imajo barve oziroma vsi izdelki v paketku barve enega od certifikatov za naravno ekološko certificirano kozmetiko: BDIH, ECO Cert, Soil Association, NaTrue. POZOR! V večini bio trgovin prodajajo barve za lase, ki niso 100 % rastlinske in vsebujejo kemične komponente. S takimi barvami bodo vaši lasje na koncu trajno poškodovani, čeprav obarvani z naravnimi pigmenti. V Živa Centru ste glede tega absolutno varni.
Barvanje z rastlinskimi pigmenti v 70 % primerih odpravi srbečico, prhljaj, hraste, prekomerno maščenje in podobne težave.

2.  Lasje in lasišče pred vsakim barvanjem negujemo z rastlinskim eko oljem. Uporabljamo posebne mešanice 3 bazičnih olj in zelišč za posebna stanja lasišča in kože: izpadanje las, prekomerno maščenje, prehitro sivenje, tanjšanje las, luskavico, prhljaj, preobčutljivost. Od bazičnih ekoloških olj priporočamo sezamovega ali kokosovega, ki hitro prodre v lase in jih obnovi. Lasišče oljimo zato, da vzpodbudimo rast las, sočasno pa uravnovešamo maščenje lasišča. Če je lasišče premastno, se bo sčasoma prenehalo prekomerno mastiti, če je presuho, se bo namastilo. Oljenje lasišča s toplim sezamovim oljem pomirja živčni sistem in dolgoročno spodbuja rast las. Prav tako oljimo lase, še posebej če so dolgi, saj jih na ta način hranimo in se izognemo cepljenju las. Redno oljenje priporočamo stran kam pred vsakim umivanjem las tudi doma! Za nego las uporabljamo tudi ekološke začimbe, kot so kurkuma, cimet…

3. Za čiščenje las in lasišča od konvencionalnih izdelkov in barv uporabljamo čistilne maske na osnovi vulkanske gline, ki las in lasišča se izsuši, čistilno rito, zeleno glino in brezov izvleček.

4.  Redno barvanje las s 100% rastlinskimi barvami bo okoli las naredilo zaščitni plašč, ki daje lasem dodaten volumen, izjemen sijaj, uravnoveša maščenje las in spodbuja njihovo rast. Taki lasje so dobro zaščiteni poleti na soncu, v morju in prav tako pozimi pred mrazom. Večkrat, ko barvamo lase z rastlinskimi pigmenti, bolj močni in zdravi bodo! V salonu vam pripravimo posebno mešanico za vaš željeni odtenek. Po navadi zmešamo več barvnih odtenkov. Hitri smo tudi pri predbarvanju s kano ali zlatim pridihom, če je seveda potrebno in ga naredimo le v 10-20 minutah. Pazimo na temperaturo vode s katero mešamo različne pigmente, saj se nekateri pigmenti optimalno razvijejo pri 50 °C, drugi pa med 80-100 °C. Dobro vas zavijemo, naredimo turban in potem vaše lase grejemo ali pa jim gretja ne dovolimo, kar pa je spet odvisno od željenega končnega barvnega odtenka. Poznamo tudi trike, tako da pripravimo rastlinsko mešanico z naravnim kisom ali čajem s kislim pH-jem ali pa v rastlinsko mešanico primešamo alkalno sol za boljše barvne rezultate.

5.  Namesto konvencionalnih izdelkov za oblikovanje las uporabljamo ekološke proizvode nove generacije za regeneracijo in oblikovanje: regeneratorje, maske, pene, gele in serume za lase kot tudi lak za oblikovanje las na osnovi bambusa ali na osnovi hmelja in šelaka. Lasje vam bodo hvaležni, saj so v konvencionalnih izdelkih smole, silikoni, in snovi podobne PVC-ju. Uporabljamo tudi eko sprej, ki ščiti pred toplotno obdelavo do 200 °C in posebno suho olje za vsakodnevno nego lasnih konic. Ti izdelki delujejo negovalno. Las ne zamastijo ali obtežijo.

6.  Uporabljamo lesene glavnike in krtače z lesenimi pini ali naravnimi ščetinami. Plastika je velik električni prevodnik, ki lase elektri in jih poškoduje, medtem ko les ne prevaja elektrike in lase neguje. Krtača z naravnimi ščetinami pa lase neguje, jih gladi in jim daje lesk. Povečuje tudi obdobje med umivanji las, saj porazdeli sebum iz lasišča po celi dolžini in tako lase hrani in neguje.

7. Ker smo lase pred barvanjem dobro naoljili, šamponirali in očistili s čistilno masko, lase po barvanju umivamo le z mlačno in ne prevročo vodo. Tako se barva razvija in postane v dnevu do dveh bolj intenzivna. Čez 24-48 ur po barvanju priporočamo oljenje las in lasišča, tako da barvo fiksiramo. Naoljene lase bomo morali morda šamponirati tudi 3x, če so tanki. Uporabimo regenerator, lase razčešemo. Pred sušenjem uporabimo še negovalno suho olje za špice, če so bili lasje prej kemično barvani.


100 % rastlinsko barvanje las omogoča zdrave in žive lase, čudovite naravne barvne odtenke od svetlo blond, srednje in temno blond, bakrenih, rdečih, svetlo rjavih, kostanjevih, temno rjavih do naravno ali indigo črnih nians. Barvanje z rastlinskimi pigmenti zagotavlja popolno prekrivnost sivih las v popolni odsotnosti škodljivih kemičnih sestavin.

Naše barve so 100 % rastlinskega izvora, brez kemičnih sestavin, veganske in niso testirane na živalih. Rastlinsko barvanje ohranja lase nepoškodovane, ne poškoduje lasne ovojnice, niti ne razbarva oziroma ne poškoduje trajno pigmentnih celic, ki so glavni sestavni del lasu. Še več, barvanje z rastlinami neguje vaše lase z vsakim barvanjem. Ekološke rastlinske barve so mešanice naslednjih rastlin: kana, indigo, sena, amla, shikakai, neem, bringaradž, ritha, jatrofa, mleta lupina črnega oreha, lupina granatnega jabolka, gambir, harada, alepski hrast, bel - japonska grenka pomaranča, himalajska rabarbara, malabarski orešček, aloja, cezalpinija, kordija, hibiskus. Rastlinske barvne mešanice Khadi so narejene po ajurvedskih recepturah. Logonine recepture pa so iz bolj iz domače evropske farmakopeje razen kane, indiga, sene, amle, kave in kurkume ter vsebujejo orehove lupine, rdečo peso, rabarbaro, hibiskus, kamilico, kitajskega cimetovec, jojobo...

Lasje so sestavljeni iz povrhnjice, skorje, kjer se nahajajo naravni lasni pigmenti in kamor se veže rastlinski pigment ter sredice, kamor pigmenti ne prodrejo. V pigmentne celice prodre le lavson – rastlinski pigment, ki dejansko obarva lase in je edini rastlinski pigment s tako majhno molekulo, da prodira v strukturo – skorjo lasu. Zaradi negativnega naboja veže nase ostale pigmentne molekule drugih rastlin, ki so večje in obložijo las kot glazura. Za razliko od kemičnih barv se povrhnjica v tem procesu ne poškoduje, pravzaprav se ojača z rastlinskimi hranili in minerali, rastlinski proteini pa regenerirajo poškodovane lase oziroma povrhnjico. Na ta način se z vsakim rastlinskim barvanjem povečuje volumen las, kot tudi intenzivnost barve. Lavson je pigment kane, rastline, ki jo latinsko imenujemo Lawsonia imersis. Kana se uporablja za barvanje las in za lasišče s prhljajem, ki se prekomerno masti. Kana skupaj z indigom zaradi pigmentnega ovoja okoli las ščiti pred vremenskimi razmerami, kot so vroče sonce, sušenje s sušilnikom… Kana ima pH 5, zapre kutikulo in je zato zelo dober regenerator. Amla (indijska kosmulja) je eden izmed najboljših virov vitamina C. Z njo si lahko umivamo lase. Priporoča se za tanke lase, ki prekomerno izpadajo, prehitro sivijo in za lasišče s prhljajem. Lasem daje volumen in sijaj. Amla je krasna nega za sijoče lase in za preobčutljivo lasišče, ki se rado vname. Če je dodana barvi za lase poveča učinkovitost barvanja zaradi visoke vsebnosti tanina. Shikakai odlično razvozla lase in je namenjen srbečemu lasišču in ohranja pH vrednost lasišča. Ritha je uporabna za naravno odstranjevanje lasnih parazitov in je čudovita nega za mastno lasišče. Sena je najodličnejši negovalec las, ki daje lasem volumen, prožnost, svilnat otip in zlat lesk – podobno kot rabarbara. Še posebej se sena priporoča za lase, ki so poškodovane zaradi beljenja ali kemične obdelave. Zelo je dobrodejna tudi za lasišče s prhljajem ali glivičnim obolenjem lasišča. Različne rastlinske mešanice so namenjene različnim barvnim odtenkom od blond do vranje črne. Rastlinska pomada, ki jo nanesemo ob barvanju las, ne obarva zgolj las temveč vpliva tudi na lasišče in na vse z njim povezane težave: prhljaj, prekomerno maščenje las, luskavica, srbečica, izpadanje, lomljenje in tanjšanje las. Enako blagodejne in nam poznane rastline za nego las so tudi brin, akacija, kopriva, melisa, ginko, ognjič, kamilica, hmelj, bambus, kokosovo, sezamovo, arganovo in inca-inci olje.

 

Kdo so naše stranke

 • Vsi, ki želijo preiti iz oksidacijskih barv in kemično spornih lasnih izdelkov na naravno nego
 • Vsi, ki zaradi zdravstvenih razlogov ne posegajo po kemičnih oksidacijskih barvah
 • Vsi, ki želijo na naraven način pobarvati sive lase
 • Vsi, ki prisegajo na naravno nego las in na žive ter zdrave lase
 • Dame, ki jim narekuje koncept lepote notranja modrost
 • Nosečnice
 • Dekleta in fantje do 16 let (v EU velja odlok o prepovedi oksidacijskega barvanja za osebe stare manj kot 16 let)
 • Gospodje, ki želijo okrepiti lasišče in lase ter uporabljati barvno nevtralne rastlinske barve za zaščito las in rastlinske pigmente za barvanje sivih las

 

klikni za CENIK

 

1.EKOFRIZERSKI SALON
Živa Center d.o.o., Nega telesa, odnosov in oklja
Mirjam M. Korez, univ. dipl. biol.
041 404 773,
info@zivacenter.si
www.bitizenska.org
www.zivacenter.si
FB Zdravi lasje
FB Živa Center
FB Biti Ženska

Regenerirajte svojo energijo in osvojite novi koncept lepote z roko v roki z zdravjem in spoštovanjem ženskosti. V ekološkem salonu za nego las in lasišča Živa Center se lahko naročite na:

 

Pregled lasišča in las z individualnim svetovanjem

Rastlinsko barvanje las

Rastlinsko barvanje sivih las

Striženje in oblikovanje las

Zeliščni tretma za obnovo in regeneracijo las in lasišča

Oljna maska za obnovo in regeneracijo las in lasišča

Zeliščni tretma in oljna maska

Pomada za regeneracijo, volumen, vlaženje in zaščito

Spenjanje las

Savnanje z zeliščno masko za obraz ter pilingom telesa in obraza

Kozmetična rastlinska nega, osebno svetovanje za eko nego kože

Make up, oblikovanje obrvi, osebno svetovanje za eko ličila ali individualni tečaj ličenja

Delavnice rastlinskega barvanja las in naravne nege las in lasišča

 

 

PREDAVANJA & DELAVNICE

100 % rastlinsko barvanje las in naravna nega las in lasišča

Kako razlikovati naravno od sintetične barve za lase? Kako lahko z naravno nego in naravnimi postopki pozdravimo lasišče, okrepimo lase, povečamo sijaj in povrnemo ali na novo ustvarimo volumen las? Ste že same nanašale 100 % rastlinsko barvo in vam ni uspelo? Tehnični postopek in princip delovanja kemičnih barv je v primerjavi s 100 % rastlinskimi barvami popolnoma drugačen. Kako si lahko same negujete lase in jih barvate s 100% naravno rastlinsko barvo in kako uspešno pobarvamo sive lase z naravnimi barvili, se je treba na novo naučiti.

 

PREGLED LASIŠČA IN LAS Z INDIVIDUALNIM SVETOVANJEM

Zakaj osebno svetovanje?

Naravna nega las je popolnoma drugačen in nov koncept nege ​z odsotnostjo vseh konvencionalnih in ​tako imenovanih naravnih izdelkov, ki ​nimajo ekološkega certifikata. Las​j​e ​so živ​a​ struktura​, ki v naši auri​​ shranjuje življenjsko energijo. Znanost o laseh – trihologija​ v zadnjih letih to potrjuje in ​ugotavlja​, da vsak las živi približno 6 let​​. ​P​reko lasišča ​se ​vsrka v krvotok ​in možgane ​vse, kar smo nanesli​ na lase. Zato ​namesto škodljivih kemikalij, ki so v konvencionalnih barvah, šamponih in regeneratorjih, ​uporabljamo tradicionalne ​zdravilne ​rastline ​iz Evrope in Indije ​in ​združujemo tradicionalno zeliščarstvo ter ​ajurvedo s​ sodobnim tehnološkim napredkom v obliki naravnih, ekološko certificiranih izdelkov za nego las.

 


 

AVG SEP 2020OKT
PTSČPSN
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4


Naročite se na brezplačne e-novice


 Odjava        
FORUM za plesalke orientalskega plesa Biti ženska
Obiščete nas lahko
tudi na Facebooku
 
 
2020 bitizenska Copyright      developed by (d) 2006 e.orbit

Biti Ženska, ženskost, ličenje, naravna kozmetika, orientalski ples, Hatmara Merkava, energijski tretmaji, partnerski odnosi, seksualnost, Vesna Vuk Godina

izboljšanje kvalitete življenja, ženskost, partnerski odnosi, aktivacija ženske seksualne energije, hatmara merkava

Biti Ženska, ženskost, ličenje, naravna kozmetika, orientalski ples, Hatmara Merkava, energijski tretmaji, partnerski odnosi, seksualnost, Vesna Vuk Godina

izboljšanje kvalitete življenja, ženskost, partnerski odnosi, aktivacija ženske seksualne energije, hatmara merkava