Nasveti o negi las        
 

Kako do zdravih las v pol leta - bolj gostih, sijočih, hitro rastočih in živih
Kako do zdravega lasišča brez prhljaja, srbečice in prekomernega maščenja

1.     Nemudoma zamenjamo vse konvencionalne izdelke za nego in oblikovanje las in uporabimo ekološke certificirane naravne izdelke. Logona je največji proizvajalec eko lasne nege v Evropi s 35 letno zgodovino. Edini proizvajajo 100-odstotne rastlinske barve za lase brez kakršne koli kemikalije, ki bi lase poškodovala. Barvanje z rastlinskimi pigmenti v  70% primerih odpravi srbečico, prhljaj, hraste, prekomerno maščenje in podobne težave.


2.     Lasje in lasišče pred vsakim pranjem negujemo s hladno stiskanim rastlinskim eko oljem. Priporočamo sezamovega (do kosti se vpije v 6 minutah). To olje telo greje. Poleti pa je krasno kokosovo olje, ki telo hladi. Priporočamo tudi olivno olje. Orehovo olje je krasno za lase, redno uporabo na lasišču odsvetujem. Lasišče oljimo zato, da vzpodbudimo rast las, sočasno pa uravnovešamo maščenje lasišča. Če je lasišče premastno se bo sčasoma prenehalo prekomerno mastiti, če je presuho, se bo namastilo. Oljenje lasišča s toplim oljem pomirja živčni sistem in dolgoročno spodbuja rast las. Prav tako oljimo lase, še posebej če so dolgi, saj jih na ta način hranimo in se izognemo cepljenju las, še posebej če zmanjšamo prekomerno sušenje s sušilnikom in likanje las. Pozor! Če imate tanke lase bo po oljenju potrebno tri kratno šamponiranje. če imate suhe konice so na voljo tudi naravni balzami in maske za lase. Če se želite še boj razvajati lahko v olje dodate kurkumo in cimet ali pa celo kakav. Uporabite eko začimbe. (V Živa Centru so na voljo eko začimbe v rinfuzi po zelo ugodnih cenah).
Izjemna pa so tri Khadijeva olja VITAL za hitrejšo rast las, BALZAM proti maščenju lasišča in las in proti luskavici in prhljaju ali AMLA proti izpadanju las in za upočasnitev sivenja las. Vsa resnično delujejo in vsako vsebuje mešanico vsaj 5ih rastlinskih olj in veliko koncentracijo zdravilnih rastlin – vsaj 10 različnih. Rezultati naših strank so izjemni: odprava luskavice, hitrejša rast las, manj sivih las, večji volumen in bolj negovani lasje.


3.     Namesto konvencionalnih izdelkov za oblikovanje las uporabimo gel za lase ali razpršilo za oblikovanje las na osnovi bambusa, lak za lase na osnovi pšeničnih proteinov. Logona ponuja veliko izdelkov za oblikovanje las, tako da bo vaša pričeska še vedno lična. Lasje vam bodo hvaležni, saj so v konvencionalnih izdelkih smole, silikoni, in snovi podobne PVC-ju, kar pomeni da imamo na glavi enak učinek, kot če bi si na glavo poveznili pvc vrečko.


4.     Redno barvanje las s 100% rastlinskimi barvami bo okoli las naredilo zaščitni plašč, si daje lasem sijaj, volumen, uravnoveša maščenje las in spodbuja njihovo rast. Tako so lasje dobro zaščiteni poleti na soncu, v morju in prav tako pozimi pred mrazom. Če ne želite spreminjati svoje barve uporabite Logonino barvo za lase in sicer nevtralno. Lasje ne bodo obarvani, bodo pa negovani.
 

  1. Za brezplačna individualna svetovanja smo vam z vnaprejšnjim dogovorom vedno na voljo v Živa centru. Kontakt www.zivacenter.si, 041 404 773; Mirjam M. Korez

  2. Ker je postopek naravnega barvanja in nege popolnoma drugačen, organiziramo na to temo tudi predavanja in delavnice.  Datumi so objavljeni na prvi stani te spletne strani pod rubriko aktualno. Potrebne so predhodne prijave.

  3. Če želite dobiti nasvet po mailu, pošljite na info@zivacenter.si - za Mirjam mail z vašimi željami in 2 fotografiji: eno z vrha glave, da se vidi narastek, drugo pa od strani ali frontalno.


revija Pomagaj si sam, 18.10.2013

 

 

 

MAJ JUN 2018JUL
PTSČPSN
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1


Naročite se na brezplačne e-novice


 Odjava        
FORUM za plesalke orientalskega plesa Biti ženska
Obiščete nas lahko
tudi na Facebooku
 
 
2018 bitizenska Copyright      developed by (d) 2006 e.orbit

Biti Ženska, ženskost, ličenje, naravna kozmetika, orientalski ples, Hatmara Merkava, energijski tretmaji, partnerski odnosi, seksualnost, Vesna Vuk Godina

izboljšanje kvalitete življenja, ženskost, partnerski odnosi, aktivacija ženske seksualne energije, hatmara merkava

Biti Ženska, ženskost, ličenje, naravna kozmetika, orientalski ples, Hatmara Merkava, energijski tretmaji, partnerski odnosi, seksualnost, Vesna Vuk Godina

izboljšanje kvalitete življenja, ženskost, partnerski odnosi, aktivacija ženske seksualne energije, hatmara merkava