Kaj krepimo        
 


KAJ KREPIMO Z VADBO ORIENTALSKEGA PLESA

Vadba orientalskega plesa je zelo kreativen proces, saj se med vajami, ki krepijo naše telo učimo čudovitih, tako močnih in poudarjenih kot mehkih in okroglih gibov.

Zibanje, kroženje, gibanje v obliki osmice in tresenje medenice krepijo medenično dno, stegenske mišice in mišice zadnjice. Močan medenični del razbremeni zgornji del telesa, omogoča pretok energije in odpravi marsikatere napetosti v predelu vratu in glave.

Valovanje s trebuhom in podobni gibi krepijo trebušne mišice. Pri gibih s trebušnim delom sodeluje hrbtenica, trebušna prepona in posledično pljuča. Ta ples nas med gibanjem uči pravilnega dihanja. Pravilno in globoko dihanje nam pomaga pri soočenju z bolečino in pri regeneraciji psihofizičnega telesa.

Orientalski ples zagotavlja pravilno držo in razbremenitev križnega dela hrbtenice. Gibi s prsnim košem okrepijo zgornji del hrbta in prsne mišice ter sprostijo napetosti in težave, ki jih nosimo na ramenskem obroču. Lepi položaji in valovanje z rokami okrepijo mišice rok.
 

NOSEČNOST IN ORIENTALSKI PLES

Nosečnost je čas, ko nam nova ljubezen in življenje, ki raste v našem telesu, poruši stare prioritete in vrednote. Ta čas je priložnost, da obrnemo nov list v življenju in pogledamo vase: kdo smo in kaj bomo naučile svoje otroke.
Kot dolgoletna orientalska plesalka, lahko z vami podelim svojo izkušnjo pri zdravljenju in samospoznavanju skozi to primarno gibanje.
 
Orientalski ples izvira iz starodavnih ritualov plodnosti egipčanskih tempeljskih svečenic, ki so spodbujali življenje in rast. Častili so plodnost in materinstvo. Izvorno so ga plesale ženske za žensko med poročnim obredom in medtem ko je ženska rojevala. Plesala so ga seveda tudi mlada dekleta, ki so svoja telesa pripravljala za nosečnost.
Gibi tega plesa so povezani z življenjem ženske. Primarni in bazični presegajo samo plesno tehniko in so zato blizu vsaki ženski. Oponašajo gibe rojevanja, nošenja otroka, zibanja in drugih tradicionalnih ženskih opravil. Krepijo trebušne in mišice medeničnega dna. Valovanje s trebuhom in podobni gibi pomagajo trebušnim mišicam, ki jih čaka med porodom veliko delo. Pravilno in globoko dihanje, ki se ga naučimo pri plesu, nam pomaga pri soočenju z bolečino. Med samim porodom imamo več moči in kontrole v fazi potiskanja. Ples nam pomaga tudi po porodu, saj so mišice prožne in lahko veliko lažje in hitreje obnovimo njihovo prvotno stanje. Lepi položaji in valovanje z rokami vplivajo na mišice rok, ki bodo najlepše darilo vašemu novorojenčku. Te roke ga bodo hranile, negovale in nosile. Pomenijo topel objem in varno zavetje pri dobrodošlici na ta svet.
 
Dokazano je, da imajo ženske, ki redno vadijo orientalski ples, manj stresov in težav, ki običajno spremljajo nosečnost. Porod je lažji, krajši in z manj zapleti. Vadba vpliva dobro tako na mati kot otroka. Otroci mater, ki so plesale orientalski ples, pa porod bolje prenašajo.

 
 
 
SEP OKT 2020NOV
PTSČPSN
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1


Naročite se na brezplačne e-novice


 Odjava        
FORUM za plesalke orientalskega plesa Biti ženska
Obiščete nas lahko
tudi na Facebooku
 
 
2020 bitizenska Copyright      developed by (d) 2006 e.orbit

Biti Ženska, ženskost, ličenje, naravna kozmetika, orientalski ples, Hatmara Merkava, energijski tretmaji, partnerski odnosi, seksualnost, Vesna Vuk Godina

izboljšanje kvalitete življenja, ženskost, partnerski odnosi, aktivacija ženske seksualne energije, hatmara merkava

Biti Ženska, ženskost, ličenje, naravna kozmetika, orientalski ples, Hatmara Merkava, energijski tretmaji, partnerski odnosi, seksualnost, Vesna Vuk Godina

izboljšanje kvalitete življenja, ženskost, partnerski odnosi, aktivacija ženske seksualne energije, hatmara merkava