Barvanje KHADI        
 

Zastopanje za Khadi barve za lase za Slovenijo: Živa Center, Tomačevo 27, Ljubljana
Nakup rastlinskih barv Khadi v spletni trgovini: www.zivacenter.org
Naročilo termina v 100% ekološkem salonu za barvanje las in nego lasišča 041 404 773 (Mirjam).

KAKO BARVAMO LASE S 100 % ZELIŠČNIMI BARVAMI KHADI

KHADI kozmetika po tradicionalnih ayurvedskih recepturah: 

Namen te kozmetike je, da deluje: odpravi težave, uravnovesi kožo in lasišče, lasje postanejo barviti, zdravi in sijoči, koža pa zdrava, voljna in bolj napeta. 

Vsaka serija barv in tudi ostali izdelki so testirani na težke kovine.

Rastline so ekološko pridelane, kljub za naše evropske standarde le BDIH certifikatu. Za izdelke se uporablja cele rastline in nikoli izvlečkov, z namenom, da se ohranja živ, rastlinski potencial. Khadijeve izdelke smejo proizvajati le osebe z licenco ajurvedskega zdravnika.

 

Rastlinske barve za lase Khadi delujejo na vse vrste las kot glazura. Ker je rezultat barvanja posledica vaše naravne barve las, bodo pri postopku barvanja nastali različni naravni barvni odtenki.

 

UPORABA:

Potrebujete:

• rastlinsko barvo za lase Khadi, 

• dovolj veliko posodico, 

• toplo vodo ali bolje želodovo kavo ali črni čaj s temperaturo 50 °C (za izjeme pri temperaturi glej spodaj), 

• rokavice za enkratno uporabo, 

• staro brisačo, s katero si zaščitite oblačila, 

• lahko uporabite čopič za nanos barve na lase, ni pa nujno 

• kapo za tuširanje in/ ali živilsko prozorno folijo, 

• brisačo ali turban, še najbolje alu folijo za ohranitev toplote, ki pospeši in poveča moč barvanja.

 

Barve Khadi uporabite na sveže opranih laseh, ki jih osušite z brisačo.

Najprej si umijte lase z blagim certificiranim naravnim šamponom (Khadi, Logona, Sante) in nato naredite piling z Lavo Erde (Logona). 

Izogibajte se konvencionalnim negovalnim šamponom in izdelkom za nego in oblikovanje las, saj tovrstni izdelki ovirajo oprijemanje barve. 

Lase po končani predpripravi zavijte v turban iz brisače. 

Potrebno količino barve za lase zmešajte z vodo segreto na približno 50 °C, da dobite gladko kremo. Pazite, da pri tem barve za lase, ki je v obliki praška, ne vdihavate. Razmerje med tekočino in barvo je približno 200 ml na 50 gr barve v prahu; odvisno od strukture las.

 

Nianse Khadi, ČISTA KANA, KANA & AMLA, KANA & AMLA & JATROFA lahko zamešate v toplejšo vodo. Toplejša ko je voda, bolj intenzivno rdeči bodo barvni toni. Pri niansah z vsebnostjo indiga in vseh blond odtenkih temperatura vode ne sme ne presegati 50 °C, ker sicer barva postane rdečkasta.

 

Ne pozabite si zaščititi oblačil, saj je nastale madeže zelo težko ali pa sploh nemogoče odstraniti. Roke si zaščitite z rokavicami za enkratno uporabo.

Barvno kremo zmešate in jo enakomerno nanesite na lase s čopičem (po pramenih) ali z roko (lase prej razdelite na 4 enake dele) ali najbolje s čopičem za nanašanje barve. Če z nanašanjem še nimate dovolj izkušenj, vam priporočamo, da posodico s kremo postavite v posodo s toplo vodo, saj boste tako lahko ohranili optimalno temperaturo kreme.

Barvno kremo nanašajte enakomerno po pramenih vzdolž las v smeri od lasnih korenin proti konicam. Lahko si pomagate tako, da si še pred nanašanjem s česanjem na prečo naredite pramene s pomočjo sponk za lase.

Preostanek barvne kreme porazdelite po laseh in ga vmasirajte s prsti, da se bodo lasje enakomerno pobarvali.

Ko ste končali z nanosom barvne kreme, lase pokrijte s kapo za tuširanje in/ ali  jih ovijte z živilsko prozorno folijo (pozorni bodite na lase na zatilju in pri ušesih), da se barvna krema ne bo izsušila. 

Glavo pokrijte s turbanom iz brisače, še bolje alu folije, da bo barvna krema ostala čim toplejša. Višja, ko bo temperatura kreme, boljši bo učinek barvanja.

 

Čas učinkovanja barve na lase prilagodite svojim željam in strukturi las. Šibki in s kemičnimi sredstvi poškodovani lasje se obarvajo hitreje kot močni, zdravi lasje.

Barvno mešanico pustite na laseh od 15 minut (za rahlo obarvanje ali pri poškodovanih laseh) do 2 uri.

Po preteklem času učinkovanja barvno mešanico izpirajte z izdatno količino mlačne vode, dokler niso izprani vsi ostanki rastlinske barve in je voda popolnoma čista.

Naslednjih 24 ur si las ne umivajte s šamponi in ne uporabljajte izdelkov za oblikovanje pričeske, da se lahko barva dokončno razvije in na laseh dobro utrdi. Upoštevajte, da lahko barva še nekoliko potemni.

Rastlinske barve za lase se lahko razvijajo še do 48 ur po barvanju.

Naslednji dan si lahko lase brez težav umijete s šamponom. 

Priporočamo vam, da pred prvim umivanjem las najprej uporabite olje za lase Khadi, ki znatno poveča trajnost rastlinskih barv. Dan po barvanju nanesite na lase in lasišče manjšo količino olja za lase in pustite, da deluje od 30 do 60 minut. Potem si lahko umijete lase s šamponom, ki ga običajno uporabljate.

Če niste zadovoljni s končnim rezultatom barvanja se pri naslednji uporabi odločite za daljši oziroma krajši čas učinkovanja ali pa si naredite mešanico rastlinskih barv Khadi – prepustite se vaši domišljiji. Lahko pa povprašate za nasvet v Živa Centru: info@zivacenter.si.

 

NASVETI ZA USPEŠNO UPORABO: 

• Veliko konvencionalnih, neekoloških izdelkov za nego las vsebuje silikon, polimere in smole. Pred uporabo rastlinskih barv Khadi uporabljajte naravne certificirane negovalne izdelke za lase, ki ne vsebujejo teh snovi. Ti namreč obdajo vsak las s filmsko plastjo, ki ovira oprijemanje barve.

• Če ste uporabljali neekološke, negovalne izdelke za lase si pred uporabo rastlinske barve Khadi umijte lase s piling šamponom (npr. Colour Plus, Logona) ali z vulkansko glino Lava Erde (Logona).  S tako predpripravo las še pred barvanjem, se bo barva veliko bolje oprijela las.

• Pri rastlinskih barvah, še posebej tistih z vsebnostjo indiga, se izogibajte dodatkom kot so jabolčni sok, kis ali citronska kislina, ki vplivajo na pH vrednost barvne kreme. 

• Izogibajte se tudi dodatkom, kot so izdelki z vsebnostjo olj, saj ti slabijo oprijem barve na lase. 

• Tudi čisti kani in obema mešanicama: kana & amla ter kana & amla & jatrofa ničesar ne dodajajte in je ne puščajte stati čez noč. Kana je iz Radžastana (Indijska država). Je najkakovostnejša kana na svetu, zaradi ugodnih klimatskih razmer in zato posledično velike vsebnosti pigmenta lavsona: 2,7 – 3 % (maksimalna vsebnost je 3%) in kot taka ne potrebuje kislih dodatkov in razvijalnega časa.

• Boljšo obstojnost barve lahko dosežete, če ji dodate žličko soli.

• Barvo pred prvim barvanjem preskusite na testnem pramenu las, še posebej to velja za uporabo temnejših tonov. Testni pramen si pobarvajte na manj vidnem mestu na glavi. Potem ko si umijete lase, nanesite barvno kremo na izbrani testni pramen, celotno glavo pokrijte s folijo in jo ovijte z brisačo ali alu folijo, da ostanejo lasje topli. Le tako boste zanesljivo ugotovili, kakšen bo končni rezultat barvanja.

• Ker rastlinske barve vsak las posebej obdajo z barvno glazuro, je možno, da bodo ob rednem barvanju celotnega lasišča, lasje po vsej dolžini sčasoma postajali vse temnejši. Temu se lahko izognete tako, da si celotno lasišče pobarvate le pri vsakem drugem ali tretjem barvanju, sicer pa le lasni narastek. Na celotno dolžino las lahko medtem dajete seno - nevtralno barvo.

• Za hitrejšo rast las, počasnejše sivenje las, za lepo negovane lase brez luskavice, prhljaja in prekomernega maščenja pa priporočamo redno uporabo olja Khadi VITAL, AMLA ali BALZAM.

  

BARVANJE SIVIH / SVETLIH LAS V DVEH KORAKIH

Pri barvanju sivih ali svetlih las z rastlinskimi barvami z večjo vsebnostjo indiga (v niansah TEMNO RJAVA, ČRNA, ČISTI INDIGO) lahko dobijo lasje pri napačnem postopku barvanja zelenkast odtenek. Če ne želite, da vas neprijetno preseneti zelenkast odtenek, naštetih nians ne smete nanesti neposredno na sive ali svetle lase. V teh primerih priporočamo barvanje v dveh korakih. 

Najprej celotno lasišče ali samo lasni narastek pobarvajte z nianso Khadi ČISTA KANA  oziroma z niansami Khadi KANA & AMLA & JATROFA.

Takoj ko z las sperete prvo barvanje, lahko brez skrbi pobarvate vaše lase s temnejšimi toni po zgoraj opisanem postopku in dosegli boste želeni rezultat barvanja.

 

POSEBNA NAVODILA ZA UPORABO KHADI 

NEVTRALNA SENA / CASIA 

Pri tem ne gre za barvanje temveč za negovalno lasno kuro, ki je primerna za vse vrste las.

Zamešajte prašek tako kot pri rastlinskih barvah Khadi in ravnajte s kremo tako, kot je opisano zgoraj. 

Pri zdravih laseh pozornost na čas delovanja ni potrebna, saj Khadi NEVTRALNA sena / casia ne obarva las.

V redkih primerih se lahko zgodi, da se močno poškodovani ali beljeni lasje obarvajo rahlo zelenkasto (kar lahko takoj sperete). V takih primerih skrajšajte čas delovanja na samo 15 minut.

 

Dodatni koristni nasveti so vam na voljo na spletnih straneh www.khadi.de v rubriki Pflanzenhaarfarben, 

www.bitizenska.org v rubriki ekološka nega las ali na info@zivacenter.si.

 

V Živa Centru so na voljo PREDAVANJA, DELAVNICE in BREZPLAČNA SVETOVANJA za naravno nego in barvanje las. • Informacije in prijave: 041 404 773, Mirjam

UPORABNI NASVETI IN PRAKSA

 

100% rastlinske barve za lase Khadi - kana prodre v korteks (sredico lasu), nanjo pa se kot ovoj čez povrhnjico vežejo ostali pigmenti.

 

Barve mešate z vročo vodo: Čista kana, Kana & Amla & Jatropha, Kana & Amla in Neutral (Senna). Vse ostale odtenke, ki vsebujejo indigo: zmešate z vodo, vendar s T 50 stopinj, v nasprotnem primeru boste dobili rdečkast odtenek (kana bo prodrla skozi povrhnjico v korteks).

 

BARVANJE SIVIH LAS V DVEH KORAKIH: 

Siv in kemično pobeljen las nimata pigmenta, sta prazna, zato ju je najprej potrebno "napolniti" s pigmentom (prvi korak barvanja). Kana je edina rastlina, katere pigment, lavson, lahko zaradi majhnosti molekul prodre skozi povrhnjico v korteks lasu. Molekule ostalih pigmentnih rastlin se na podlagi naboja vežejo na kano v korteksu in tako na povrhnjici okoli lasu tvorijo barvni ter hkrati zaščitni ovoj (drugi korak barvanja). Barve Svetlo rjava in Lešnik imajo v svoji sestavi več kane kot Temno rjava, Črna ali Indigo, ki je nima nič, zato velja, da se čas trajanja prvega koraka barvanja s kano določa glede na to, koliko kane vsebuje barva, ki jo nanesemo v drugem koraku. Kot sledi...

 

Svetlo Rjava in Lešnik vsebujeta precej kane, zato zadostuje v prvem koraku 20 minutni nanos kane.

Temno rjava vsebuje manj kane, zato mora siv las absorbirati več kane iz prvega koraka - 30 min, da se bodo ostali pigmenti lahko dobro prijeli.

Črna vsebuje še manj kane, zato je priporočljivo daljše delovanje prvega koraka, barvanja s kano, 30 - 40 min.

Indigo ne vsebuje nič kane, a siv las je vseeno nekako potrebno obarvati, zato naj bo prvi korak barvanja s kano vsaj 40 min.

 

Nasvet za zelo dolge lase: Da barvna masa ostane topla med nanašanjem, 

lonček s pripravljeno barvo postavimo v kozico z vročo vodo.

 

Pred barvanjem si operemo lase s 100% naravnim šamponom, barvo v primeru močnih in gostih las nanesemo na vlažne ter fino ožete ali frotirane lase, da se barva lažje razporedi. V primeru tankih las priporočamo nanos na suhe lase, tako da se izognete kasnejšemu kapljanju barve izpod kapice. 

 

Nasvet za zelo dolge lase:  Za narastek lahko uporabite normalno gosto barvno maso, za preostanek las pa jo lahko dodatno razredčite, da se lažje nanese in tako dobite bolj izenačen rezultat v primeru sivega narastka. Barvo lahko »razredčite« tudi s senno (Neutral).

 

 

Specifičen primer: temno rjavi dolgi skodrani lasje s širokim pramenom sivih las. 

Tri različne metode s tremi različnimi rezultati...

 

1. Barvanje v dveh korakih: rezultat je 100% - vsi lasje so obarvani temno rjavo. 

V prvem koraku je na sive lase za 40 min nanešena Čista kana ali Kana & Amla & Jatropha (KAJ). Po izpiranju so sivi lasje (prej brez lastnega pigmenta) obarvani oranžno, saj je kana prodrla v las in ga napolnila z lavsonom, ki je oranžne barve. 

Ostali, prej temno rjavi, lasje imajo oranžno rdeč pridih, saj se je kana pomešala z že obstoječimi pigmenti v lasu.

V drugem koraku se najprej na te, s kano obarvane lase, nanese gosto barvno maso: 1/3 Temno rjave in 2/3 Črne - ta mešanica zato, da se oranžno obarvani "sivi" lasje barvno izenačijo s preostalimi temno rjavimi lasmi. Nato se preostali barvni masi doda še nekaj Temno rjave, ki se jo razredči z vodo za lažji in enakomernejši nanos ter izenačitev z barvnim odtenkom narastka. Barvo se pusti učinkovati 1 - 2h.

 

2. Barvanje obeh faz skupaj v enem koraku: rezultat ni 100%, lasje so rahlo marmorirani in barvni odtenek je topel.  Vse tri barve: 1/3 Čiste kane ali KAJ, malo manj kot 1/3 Temno rjave in malo več kot 1/3 Črne se zmeša z vodo (50 stopinj) v barvno maso ter nanese na lase za 1,5 h.

(Pri tanjših laseh so pri tem postopku vsi lasje, tudi sivi, 100% enakomerno obarvani.)

 

3. Barvanje brez kane: rezultat so kak dan nežno zeleno obarvani lasje (prej sivi), nato klorofil oksidira in odpade, rezultat so rahlo marmorirano obarvani lasje. Barvni odtenek je hladnejši kot pri zgornjih dveh postopkih (ker ni toliko rdečega pigmenta - kane).  1/2 Temno rjave in 1/2 Črne se zmeša z vodo (50 stopinj) v barvno maso, ki se jo pusti delovati 1 h.

(Pri tanjših laseh prime barva s tem postopkom takoj na temno rjav odtenek brez vmesnega zelenega pridiha.)

 

 

Pred-barvanje pri blond odtenkih:

Pri blond odtenkih velja za sive oz. kemično pobeljene lase kot pred-faza barvanja Zlati pridih (ne Čista kana ali KAJ), šele po tem se nanaša druga dva odtenka: Svetlo in Temno blond.

Čas barvanja pri vseh treh blond odtenkih je omejen na 30 min - nikakor ne več, saj gre barva lahko na rdečkast odtenek! Če je rezultat presvetel, naj stranka barvo čez dva dni po barvanju še enkrat nanese, a zopet ne za več kot pol ure.

Če stranka nima rdečega pigmenta, je lahko čas barvanja daljši.

 

Po barvanju se vsaj 24 ur las ne umiva s šamponom ali nanje nanaša regeneratorja, olj, itd. Zakaj?

V 24 - 48 urah po barvanju bo potekala oksidacija rastlinskih pigmentov in barva se bo dokončno razvila. Klorofil (zeleni odtenek) bo oksidiral in odpadel, zato bodo ostali pigmenti na povrhnjici "oživeli". Sama sicer nanesem regenerator Sante Briljantna nega, vendar le na dolžino las, da se lahko počešem - nisem opazila, da bi barvni rezultat tu zaradi tega pešal.

 

Barve Khadi se ne izpirajo razen če se lase takoj po nanosu umije s šamponom oz. nanese druga sredstva za urejanje las - še posebej to velja, če niso 100% naravna ali če se barve ne fiksira in se hkrati lase umiva z vročo vodo nad 50 stopinj.

Obarvana voda pri prvih pranjih po barvanju vsebuje oksidirane dele pigmentnih rastlin.

 

Lase je priporočljivo barvati s Khadi barvami pred odhodom na dopust, saj bo na povrhnjici las zaščitni ovoj, ki bo lase zaprl in zaščitil pred soncem, soljo, vetrom ali mrazom.

 

Zelen odtenek je možno odstraniti na dva načina:

- počaka se 1-2 dni in izgine sam, saj klorofil (zelena barva) oksidira in odpade.

- naredi se barvanje v dveh korakih: 1. korak: Čista kana, KAJ ali Zlati pridih pri blond odtenkih, 2. korak: od Svetlo rjave do Indigo ali pri blond odtenkih Svetlo blond in Srednje blond.

 

Rdeč odtenek je možno ublažiti z nanosom mešanice Neutral (senna) in Indiga. Indigo se bo vezal na kano (rdeč odtenek) in rdeč odtenek se bo spremenil v rjavega.

Pri rjavih, temnih odtenkih se zmeša npr. 2/3 Neutral in 1/3 Indiga, pri blond odtenkih 4/5 neutral in 1/5 Indiga. To mešanico se pusti delovati kratek čas (30 min). Če rezultat ni zadovoljiv, se postopek lahko ponovi čez dva dni.

 

Barva NE prime. Možni so sledeči razlogi:

*neuporaba ali napačna uporaba čistilne maske. Svetujte pravilno uporabo čistilne maske Logona.

*prevroča voda, molekule pigmentnih rastlin razpadejo in se ne vežejo.

*barvo, ki vsebuje indigo, se ni dovolj mešalo – na ta način ni bila vnesena zadostna količina kisika, da bi se temni pigmenti lahko aktivirali. Za mešanje priporočamo uporabo metlice ali mikserja pri temnih barvnih odtenkih.

*prekratek čas delovanja. Pri blond barvah čas delovanja ne sme biti dlje od pol ure, pri ostalih od pol do dveh ur.

Boljšo obstojnost barve se doseže, če se ji doda žličko soli.

 

Temnolaska ne more biti naravno blond.

Z naravnimi barvami las ne moremo svetliti. Edino svetlenje je možno na kemični način, tako da kemikalije poškodujejo povrhnjico las in iz sredice las, kjer so pigmentne celice, poberejo lasni pigment - lase se razbarva. Lasje so po kemični obdelavi mrtvi in izgledajo kot luknjasta, makadamska cesta.

Če želi biti stranka svetlejša, je edini način, da se kemično "razbarva".

V kolikor je stranka naravno blond in bi želela imeti svetlejši odtenek ali pramena, lahko to na naraven način stori tako, da nanese npr. Zlati pridih - lasje bodo sijoči in zaščiteni. Kasneje, ko so njeni lasje že pobarvani in sije sonce, pa si na lase iztisne limono ter se nastavi sončnim žarkom.

 

Barvam se pri mešanju nikakor ne sme dodajati nikakršnih kislin v obliki limone, kisa ali olj. Barve tudi ne potrebujejo razvijalnega časa in jih uporabimo takoj.

 

Stranka, ki ima na glavi 3 vrste las (pogost pojav - slika v priponki): kemično obarvane lase po dolžini las ter širok narastek, ki je mešanica njenih, sivih in običajnih las, potrebuje nekaj potrpežljivosti pri prehodu iz kemičnih barv na barvanje s 100% rastlinskimi barvami.

Postopek barvanja je povsem drugačen in stranka ne more pričakovati, da bodo 100% rastlinske barve vse tri vrste las po prvem barvanju obarvale povsem enako (kemija to lahko naredi, saj iz vseh las odstrani obstoječi pigment in ga nadomesti z novim - efekt barvne čelade). 

Pri taki stranki bodo po prvem barvanju (barvanje v dveh korakih) lasje prelivajoče obarvani. V kolikor ta stranka po dveh dneh ali enem tednu barvo, ki jo želi imeti, ponovno nanese na vse lase (pred-barvanje s kano ni več potrebno), se bo barvni odtenek skoraj povsem izenačil in stranka skoraj zagotovo ne bo hotela več nazaj na kemične barve.

 

 

 

Na barvni karti Khadi manjka barvna paleta za barvo Kano & Amla. 

Primer barvanja pred in po in še slikica temno rjavih las pobarvanih z barvo Kana & Amla. Hvala N in S. 

 

  

 

Na barvni karti Khadi trenutno še manjka barvna paleta za blond barve. 

Uspela sem pridobiti slike Prej - Potem za barvni učinek barve Zlati pridih na sive lase. Na laseh smo ga pustili le slabe pol ure. Kot boste videle postanejo lasje lepo svetlo, svetlo blond kot z zlatim pridihom ;).

 

  

 

Barva Neutral (Senna) naredi okoli lasu zaščitni ovoj in las ne obarva.

Zato se priporoča, da se kemično barvane lase naknadno zaščiti z Neutral barvo. Pri kemično zelo poškodovanih in odprtih laseh se lahko klorofil zatakne za grobo strukturo lasu in na laseh ostane zelen odtenek. Ta izgine, ko klorofil odpade z oksidacijo, tj. najkasneje v 48 urah.

Khadijeve barve delujejo in močno obarvajo. Če se stranka barva na temno rjavo, priporočamo, da si barva le narastek, na vsaka 3-4 barvanja pa naj barvo nanese tudi na preostale lase. V nasprotnem primeru bodo z rednimi nanosi lasje po dolžini zelo potemneli. Da se ob barvanju narastka hkrati poskrbi tudi za nego preostalih las ter poveča volumen, priporočamo na preostali dolžini las sočasno uporabo senne (Neutral).

 

 

 

Zeliščni šamponi in rastlinska olja za lase Khadi

 

Ali se suhi zeliščni šampon AMLA lahko uporabi tudi kot prehranski izdelek?

Narejen je za nego las in kot tak velja za kozmetični in ne prehranski izdelek. Sicer se Amlo lahko doda tudi v hrano npr. v smutije.

 

Ali se suhi šampon AMLA lahko uporabi tudi kot obrazno masko?

Lahko, vendar je tu v prvi vrsti namen nega las. Za namen obrazne nege so pri Khadi kozmetiki na voljo sledeče maske: sandalovina, vetiver, pomaranča, vrtnica in nim, ki imajo izvrstne učinke na kožo.

 

Zeliščni šamponi tudi dobri regeneratorji.

Osebna izkušnja: lase sem si sprala z vodo in jih ožela. Eno veliko žlico in pol prahu, šampona 13 zelišč sem zmešala s čajno žličko medu in vročo vodo ter mešanico za pol ure pustila delovati na laseh. Ko sem lase povsem sprala z vodo, sem jih presenetljivo lahko tudi razčesala - nisem potrebovala regeneratorja, kar me je zelo pozitivno presenetilo.

Razčesavanje las je trajalo le nekaj minut dlje kot po uporabi regeneratorja Briljantna nega. Lasje imajo po uporabi teh šamponov večji volumen.

 

Pri rastlinskih oljih za lase imamo zelo, zelo pozitivne povratne informacije.

Nekaterim strankam so po redni uporabi AMLA olja najprej nehale izpadati lase, sedaj opažajo manj sivih las.

Po enem mesecu uporabe olja VITAL pri naši stranki: Maščenje lasišča se ji je uravnalo, lasje so se ji zgostili, veliko manj je sivih las in volumen las je neprimerno večji.

Njen mož je imel od stresa celo lasišče polno plasti kože, nanizano eno na drugo, v obliki vulkanov okoli posameznega las, skratka vse razdraženo. Takrat je kak mesec dni redno uporabljal olje BALZAM in le mestoma so mu na lasišču še ostali razdraženi deli.

AVG SEP 2020OKT
PTSČPSN
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4


Naročite se na brezplačne e-novice


 Odjava        
FORUM za plesalke orientalskega plesa Biti ženska
Obiščete nas lahko
tudi na Facebooku
 
 
2020 bitizenska Copyright      developed by (d) 2006 e.orbit

Biti Ženska, ženskost, ličenje, naravna kozmetika, orientalski ples, Hatmara Merkava, energijski tretmaji, partnerski odnosi, seksualnost, Vesna Vuk Godina

izboljšanje kvalitete življenja, ženskost, partnerski odnosi, aktivacija ženske seksualne energije, hatmara merkava

Biti Ženska, ženskost, ličenje, naravna kozmetika, orientalski ples, Hatmara Merkava, energijski tretmaji, partnerski odnosi, seksualnost, Vesna Vuk Godina

izboljšanje kvalitete življenja, ženskost, partnerski odnosi, aktivacija ženske seksualne energije, hatmara merkava