Barvanje LOGONA        
 

POSTOPEK BARVANJA LAS
 

Zastopanje za Logona barve za Slovenijo: Živa Center, Tomačevo 27, Ljubljana
Nakup rastlinskih barv Logona v spletni trgovini: www.zivacenter.org
Naročilo termina v 100% ekološkem salonu za barvanje las in nego lasišča 041 404 773 (Mirjam).

Samo kemične barve dajejo učinek barvne "čelade", pri čemer so vsi lasje po barvanju enake barve. Enako je tudi pri t.i. naravnih barvah iz bio trgovin, ki vsebujejo peroksid in prav tako poškodujejo lase.
Konvencionalne barve ( "naravne barve" s peroksidom) las odprejo in zamenjajo vaš naravni pigment s sintetičnim (naravnim), medtem ko 100-odstotne rastlinske barve las objamejo kot plašč. Končni rezultat je osnovna barva + nanesena barva. Le z večkratnim zaporednim nanašanjem v kratkem časovnem intervalu (1 dan – 7 dni) se sivi lasje obarvajo temnejše. Problematika obarvanja se pojavlja le na začetku, kasneje pa so sivi lasje popolnoma prekriti, čeprav še vedno svetlejši. Tako dobimo učinek naravnih pramenov. Popolnoma enako prekrivnost dosežemo s pred-barvanjem.
 

Postopek barvanja las:
 

1. Pranje las pred barvanjem je obvezno le z naravnim certificiranim šamponom.

2. Nato uporabite masko za čiščenje las Color Plus Logona. Nanesite jo na lase in počakajte 10-15 minut.
Prvi dve fazi sta pomembni, saj tako z las odstranimo vse maščobe in prhljaj, v primeru uporabe konvencionalne kozmetike pa še silikone in smole, ki jih dodajajo "negovalnim" izdelkom. Balzama in drugih izdelkov za oblikovanje las pred barvanjem ne uporabimo.
Če so lasje pobarvani s kemično barvo, priporočamo še eno ponovitev prvih 2 faz pred prvim barvanjem v razponu 1 tedna. V primeru dolgih, gostih in kemično obarvanih las pa postopek ponovimo 3-4x v razponu 14 dni.

3. Barvo v prahu zmešamo z vročo (ne vrelo) želodovo kavo (turške ne priporočamo, ker je obdelana z kemikalijami) ali črnim čajem za temne lase, s hibiskusovim čajem ali brusničnim sokom za rdeče lase in kamiličnim čajem za svetle lase. Malo počakamo, da mešanica odstoji in se napije. Dodamo 2 žlici hladno stiskanega eko olja (sezamovega ali oljčnega). Barve v prahu lahko med seboj mešamo, parv tako lahko mešamo kremne barve. Zelo dobre rezultate dajejo mešanice barv v prahu in kremnih barv. Npr. za naravno blond odtenke zmešamo zlato blond in naravno rjavo v prahu in jima že pripravljenima v kremni obliki dodamo nugat rjavo iz tube. Za temne lase s sivimi prameni pa lahko npr. uporabimo 50 % mahagoni in 50 % črne v prahu.

4. Pasta mora biti gladka kot majoneza. V primeru sivih las jo nanašamo s frizersko ščetko. Na pramena obilno nanašamo sloje rastlinske mase, da se lahko lasje popolnoma napojijo. V primeru temnih ali rdečih las pustimo barvo na laseh vsaj 1h, priporočam 2h, za izjemen rezultat 4h. Dlje časa - boljši je rezultat. Enako velja za svetle lase, z izjemo prvega barvanja (40 min), da lahko preverimo, če nam ne potegne barva preveč na rdečkasto. Kasneje naj bo čas barvanja daljši.

5. Ko so vsi lasje namazani in premasirani, jih pokrijemo s priloženo kapico. Vzamemo sušilnik in dodobra pregrejemo lase ter lasišče. Rezultati barvanja so boljši z ogrevanjem. Ko so naši lasje topli, preko kapice zavijemo živilsko prozorno folijo, tako da zaščitimo predele lasišča na tilniku in zaliscih. Preko te zavijemo še alu folijo, ki bo toploto dolgoročno zadržala. Tako zaščitena glava bo topla vsaj 2 ali več ur. Pozimi si lahko mirno preko poveznemo toplo smučarsko kapo, poleti pa ruto in odidemo na sprehod.

6. Lase si na koncu dobro speremo z vodo. Za lažje izpiranje rastlinske mase uporabimo naravni certificiran Logonin šampon in na koncu dodamo Color Conditioner Logona, ki nam barvo dobro učvrsti, lase pa regenerira. Ob nanosu utrjevalca barve za lase in regeneretorja Color Conditioner Logona lase dobro prečešemo. Če je bil las prej kemično tretiran uporabimo gost glavnik, da lase zgladimo.

7. Ta postopek tedensko ponavljamo, dokler niso sivi lasje prekriti. Če nimate sivih las, to fazo izpustite, oziroma jo upoštevajte, če hočete povečati intenziteto barvnega odtenka.

8. Kasneje lahko od redni uporabi le naravne certificirane kozmetike za lase izpustimo čistilno masko, skrajšamo čas barvanja in se barvanja lotimo 1-2x mesečno.
 
Na tem področju imamo že bogate zkušnje. Uporabnice Logoninih barv so zelo zadovoljne, ker jim pričnejo lasje zopet bolje rasti, imajo večji volumen in so, kar je najpomembneje, zopet živi in zdravi. Začetno delo in trud se na koncu obrestujeta.
 

  1. Za brezplačna individualna svetovanja smo vam z vnaprejšnjim dogovorom vedno na voljo v Živa centru. Kontakt www.zivacenter.si, 041 404 773; Mirjam M. Korez

  2. Ker je postopek naravnega barvanja in nege popolnoma drugačen, organiziramo na to temo tudi predavanja in delavnice.  Datumi so objavljeni na prvi stani te spletne strani pod rubriko aktualno. Potrebne so predhodne prijave.

  3. Če želite dobiti nasvet po mailu, pošljite na info@zivacenter.si - za Mirjam mail z vašimi željami in 2 fotografiji: eno z vrha glave, da se vidi narastek, drugo pa od strani ali frontalno.


NARAVNO BARVANJE SIVIH LAS

1. V osnovi so rastlinske barve za lase LOGONA primerne za barvanje sivih las, vendar se jih z enkratnim barvanjem
z naravnimi pigmenti ne da magično odstraniti.

2. Zaradi posebne strukture imajo po barvanju sivi lasje svetlejši odtenek od ostalih las.

3. Kljub temu, pač odvisno od količine sivih las, se po prvem barvanju na sivih laseh pojavi naraven, vendar ne zelo intenziven odtenek.

4. Rastlinske barve za lase objamejo vsak posamezen las kot barvni plašč, rezultat pa je ustrezno svetlejši barvni odtenek, odvisno koliko svetlejši ali sivi     so lasje.

5. Zato je v večini primerov neizogibno večkratno barvanje z namenom, da dosežemo željen barvni odtenek.

6. Sivi lasje? Želena barva je…
    …blond: Možno, brez večjih problemov (golden blond, natural brown). Ne uporabljajte barvih odtenkov z rdečimi pigmenti v nasprotnem primeru upoštevajte zelo ratek absorbcijski čas (15-20 minut), drugače se pojavi bolj rdečkasta pigmetacija.
   …temno blond: Dvojno barvanje je obvezno.
   …rjava: Potrebni so večkratni barvni tretmaji. Uporabite odtenke z malim odstotkom rdečega pigmenta.
   …črna: Zahteva pred-pigmentacijo s kostanjevo rjavo. Potrebni so večkratni zaporedni barvni tretmaji s kostanjevo rjavo in črno ali mahagoni in črno.
 
NIKOLI NE UPORABITE: črne na laseh brez pigmenta (pobeljenih, belih, sivih)! Izjema je pre-barvanje z kana rdečo, mahagoni ali kostanjevo rjavo Logonino barvo.
 

PRIMER 1
 

BAKRENA SVETLOLASKA PRED BARVANJEM:

 

BAKRENA SVETLOLASKA PO BARVANJU:

 

  

PRIMER 2

SVETLOLASKA PRED BARVANJEM:

SVETLOLASKA PO BARVANJU:

AVG SEP 2020OKT
PTSČPSN
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4


Naročite se na brezplačne e-novice


 Odjava        
FORUM za plesalke orientalskega plesa Biti ženska
Obiščete nas lahko
tudi na Facebooku
 
 
2020 bitizenska Copyright      developed by (d) 2006 e.orbit

Biti Ženska, ženskost, ličenje, naravna kozmetika, orientalski ples, Hatmara Merkava, energijski tretmaji, partnerski odnosi, seksualnost, Vesna Vuk Godina

izboljšanje kvalitete življenja, ženskost, partnerski odnosi, aktivacija ženske seksualne energije, hatmara merkava

Biti Ženska, ženskost, ličenje, naravna kozmetika, orientalski ples, Hatmara Merkava, energijski tretmaji, partnerski odnosi, seksualnost, Vesna Vuk Godina

izboljšanje kvalitete življenja, ženskost, partnerski odnosi, aktivacija ženske seksualne energije, hatmara merkava