Zdravljenje s plesom ZAAR        
 


ZAAR

Termini za delavnice so objavljeni pod Aktualno

Zaar je tradicionalni egipčanski ženski transcedentalni ples. Po tem ritualu je Mirjam povzela osnovne elemente in jih prilagodila naši kulturi in času. Ta ples ni oblika zabave, ampak je zdravljenje. Njegov namen je čiščenje blokad na telesni, psihični ali duhovni ravni. Do teh blokad pride zaradi potlačenih želj, potreb ali družbenih pritiskov. Namen plesa je povezava z našim duhom.
 
Naš zaveznik je telo, kjer biva inteligenca narave. S premikom pozornosti iz uma in s koncentracijo na gibe, predvsem v predelu vratu, je možen prehod v višje svetove. Namen plesa je stanje ekstaze, kjer so telo, dih in um eno. V tem stanju lahko pride do očiščenja oziroma transformacije in ponovnega čutenja lastne energije in višje inteligence. Spet smo lahko individualni in samostojni, čutimo lastno pot in namen.
 
Tak ples plesalki prinese olajšanje, saj jo vodi prek izolacije in občutkov ločenosti, postane njen notranji učitelj in prinaša odgovore. Ples je resnično najhitrejša pot do združitve z božanskim, je molitev in zahvala Boginji.
 
Če čutite potrebo po izražanju na vseh ravneh in sproščanju svojih napetosti, vas vabim na delavnico. Potrebujete udobno široko krilo ali hlače, bombažno majico in odejo za počitek.  

Opis in izkušnja ženskega zdravilnega obreda ZAAR 

Kaj: Prevzeto po tradicionalnem egipčanskem plesnem obredu. Izvaja se v ženskem krogu. Ta ples ni oblika zabave, ampak gre za samozdravljenje pod vodstvom biologinje, zdravilke in umetnice ličenja Mirjam Mihelčič Korez.
To je ponovno odkrit studenec mladosti. Udeleženka obnovi svojo moč in ponovno zasije v naravni lepoti.
 
Kako: Od doma se odpravim s sveže umitimi lasmi, oprhana in v čistih oblačilih. S seboj imam po naročilu tudi dolgo belo krilo, belo majico in posodo za obredno umivanje. Vznemirjenje narašča.
Prvo srečanje z ženskami, spoznavamo se in skupaj pijemo čaj. Na povabilo Mirjam vstopimo v prostor. Bele sveče, cvetje in dimna zavesa kadil. Počutim se kot svečenica v templju. Usedemo se na blazine in starodavni egipčanski plesni ritual se prične.
Obredno simbolično umivanje z rožno vodo. Blagodejen občutek notranje čistosti. Spoznavam zdravilno moč vrtnic. Telo se sprošča. Mirjam nam prijazno razloži vse pomembne energetske točke na telesu in kako se očistijo. Napetost izginja. Občutek svetosti narašča v mojem telesu.
Stopim nad kadilnico, izrazim svojo prošnjo. Želje in prošnje drugih mi pokažejo, kako smo si podobne. Prižgem svečo in jo položim v osrednjo mandalo skupaj z drugimi. Mirjam pokaže osnovne plesne gibe.
Zazibam se v ritmu. Plešem in plešem. Zaznave se iz uma preselijo v telo, trebuh in maternico, kjer je center ženskosti. Čutim, kako se osvobajam napetosti, žalosti, stresa. Ritem se stopnjuje, vedno lažja in bolj vznesena sem. Čistim in gladim svojo dušo, kot sem na začetku obreda z rožno vodo, polno vrtničnih lističev, umivala telo. Potujem po notranjem svetu in prihajam v stik s svojo močjo. Bojevnica sem. Zmorem. Ljubim. Srečna sem.
Med počivanjem in ob prijetni glasbi nas Mirjam zmasira z rožno vodo in iz naših teles očisti ostanke čustvene napetosti. Na srebrnem pladnju se znajdejo veganske jedi, ki so jih pripravile stalne gostje obreda. Ob okušanju hrane odpremo svoja srca in si v varnem ženskem zavetju izmenjujemo izkušnje. Pomirjene in obogatene z nasveti gostiteljice odidemo domov.
 
Trajanje: 4 ure.
 
Rezultat: Spoznanje, da sem lahko srečna in močna v katerikoli okoliščini v svojem življenju. Moja sreča in trdnost sta dovolj, da se magija sprememb začne odvijati.
Počutim se mlajša in lepša. Ponovno čutim samozavest, smisel in moč.
 
Obred priporočam ženskam vseh starosti in tudi tistim, ki se s plesom ali gibanjem aktivno ne ukvarjate.
 
Prijave in informacije: Mirjam M. Korez 041 404 773, info@bitizenska.org
SEP OKT 2020NOV
PTSČPSN
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1


Naročite se na brezplačne e-novice


 Odjava        
FORUM za plesalke orientalskega plesa Biti ženska
Obiščete nas lahko
tudi na Facebooku
 
 
2020 bitizenska Copyright      developed by (d) 2006 e.orbit

Biti Ženska, ženskost, ličenje, naravna kozmetika, orientalski ples, Hatmara Merkava, energijski tretmaji, partnerski odnosi, seksualnost, Vesna Vuk Godina

izboljšanje kvalitete življenja, ženskost, partnerski odnosi, aktivacija ženske seksualne energije, hatmara merkava

Biti Ženska, ženskost, ličenje, naravna kozmetika, orientalski ples, Hatmara Merkava, energijski tretmaji, partnerski odnosi, seksualnost, Vesna Vuk Godina

izboljšanje kvalitete življenja, ženskost, partnerski odnosi, aktivacija ženske seksualne energije, hatmara merkava