Rastlinsko barvanje las

EKO FRIZERSKI SALON

rastlinsko barvanje las

Dodatno

100-odstotno rastlinsko barvanje las omogoča zdrave in žive lase, čudovite naravne barvne odtenke, od svetlo blond, srednje in temno blond, bakrenih, rdečih, svetlo rjavih, kostanjevih, temno rjavih do naravno ali indigo črnih odtenkov. Barvanje z rastlinskimi pigmenti, ki nimajo pridružene nobene škodljive sintetične sestavine, zagotavlja popolno prekrivnost sivih las. Naše barve so stoodstotno rastlinskega izvora, brez sintetičnih sestavin, so veganske in niso testirane na živalih.
Rastlinsko barvanje ohranja lase nepoškodovane, ne poškoduje lasne ovojnice, ne razbarva ter s tem ne uniči pigmentnih celic, ki so glavni sestavni del las. Ekološke rastlinske barve so mešanice naslednjih rastlin: kane, indiga, sene, amle, cezalpinije, kordije, malabarskega oreščka, alapeškega hrasta, granatnega jabolka, oreha, rdeče pese, kave, kurkume, rabarbare, hibiskusa, kamilice, kitajskega cimetovca, rithe, shikakaija, bringaradža in neema.
Rastline, primerne za nego las, so tudi brin, akacija, kopriva, rožmarin, zeleni čaj, melisa, ginko, ognjič, kamilica, hmelj, nepozebnik in bambus. 

Lasje so sestavljeni iz povrhnjice, skorje, v kateri se nahajajo podolgovate pigmentne celice, ki so živi del las, ter sredice. Edini pigment, ki prodre v celico skorje, je rastlinski pigment – lavson. 
Pri konvencionalnem barvanju pride do poškodbe kutikule in skorje: tudi pigmentne celice v skorji se poškodujejo, nasprotno pa pri rastlinskem barvanju ostanejo nepoškodovane.Zaradi negativnega naboja lavson (pigment kane) veže nase ostale pozitivno nabite pigmentne molekule drugih rastlin, ki so večje (ne morejo prodreti v celice) in obložijo lasno kutikulo kot plašč. V nasprotju s sintetičnimi barvami se povrhnjica v tem procesu ne poškoduje, temveč se okrepi z rastlinskimi hranili in minerali, rastlinski proteini pa regenerirajo poškodovane lase oziroma povrhnjico. Na ta način se z vsakim rastlinskim barvanjem povečuje volumen las in tudi intenzivnost barve. Končni barvni odtenek je seštevek vaših naravnih pigmentov in dodanih rastlinskih pigmentov. Lasje ostanejo nepoškodovani in živi. 
Rastlinska mešanica zdravilnih zelišč, ki jo nanesemo ob barvanju las, ne obarva zgolj las temveč blagodejno vpliva tudi na lasišče in na vse z njim povezane težave: prhljaj, čezmerno maščenje las, luskavico, srbečico, izpadanje, lomljenje in tanjšanje las.   

KDO SO NAŠE STRANKE

 • Osebe, ki želijo preiti s konvencionalnih oksidacijskih barv in sintetičnih lasnih izdelkov na naravno ekološko nego.
 • Osebe z zdravstvenimi težavami, ki se morajo izogibati škodljivim sintetičnim preparatom.
 • Osebe, ki si želijo na naraven način pobarvati sive lase.
 • Ekološko ozaveščeni ljudje.
 • Osebe s poškodovanimi, razcepljenimi in stanjšanimi lasmi.
 • Ljudje z alopecijo, plešavostjo, težavami z izpadanjem las, luskavico, prhljajem, srbečico, premastnim ali presuhim lasiščem.
 • Rizične skupine: nosečnice, otroci, dekleta in fantje. 
 

PREGLED lasišča in las z INDIVIDUALNIM SVETOVANJEMZakaj osebno svetovanje z Mirjam?
Svetovanje je namenjeno celostnemu pristopu k regeneraciji vašega lasišča in las. Ukvarjamo se z izpadanjem las, uničenimi in stanjšanimi lasmi, alopecijo, čezmernim maščenjem, luskavico, prhljajem in srbečico. Pri obnovi las in lasišča imamo zelo dobre in sorazmerno hitre rezultate. Vzroki za te težave pri 90 odstotkih ljudi niso stres, hormonsko neravnovesje ali starost. Izkušnje kažejo, da so vzroki navadno posledica agresivne sintetične nege in nepravilne prehrane. Ker je salon del alternativnega centra, vam bomo poleg specifične zeliščne nege lasišča in las svetovali tudi glede vpliva prehrane in življenjskih navad, ki vodijo do zdrave kože, las in lasišča.
 

INDIVIDUALNE DELAVNICE

Rezervirajte si termin za obisk, da vas bomo pobarvali, vam svetovali in vas naučili, kako se lahko sami pobarvate doma.


PREDAVANJA

 • Kako poteka 100-odstotno rastlinsko barvanje las in naravna nega las in lasišča?
 • Kako razlikovati naravno barvo za lase od sintetičnih izdelkov?
 • Kako lahko z naravno nego in naravnimi postopki pozdravimo lasišče, okrepimo lase, jim povečamo lasem in povrnemo ali na novo ustvarimo volumen las?
 • Kako se barvamo z rastlinskimi barvami?
 • Kako z rastlinskimi barvami pobarvamo sive lase?
 • Na vsa ta vprašanja vam bomo odgovorili v dveurnem predavanju.
 

IZOBRAŽEVANJE ZA FRIZERJE

Izobraževanje za frizerje poteka v treh delih:
1. predavanje, svetovanje, spoznavanje rastlinskih preparatov
2. delo na naših strankah
3. delo na vaših modelih
Izobraževanje traja 3 dni, v razmaku enega do treh mesecev. Termine skupaj določimo. Na koncu izobraževanja dobite certifikat. 

OSTALE VSEBINE

Naravna lepota
O lastnici
Eko frizerski salon
Rastlinsko barvanje las
Oljenje lasišča in las
Eko make up studio
Oblikovanje obrvi
Tečaji ličenja
Make up
Eko kozmetični salon
Zeliščna in finska savna